Az Őrségi Kortárs Zenei Napok szervezésében részt vevő partnerek:

A Divisart Kft. Pálinkás Edit vezetésével sokoldalú kulturális szolgáltatást nyújt alkotóművészeknek és előadóművészeknek a grafikai tervezéstől a rendezvényszervezésig, és ha kell pályázatokkal, kampányokkal segíti az alkotókat, előadóművészeket.

Az Őrségi Kortárs Zenei Napok szervezésébe 2020-ben vágtunk bele sikeres, nemzetközileg elismert fiatal zenészekkel összefogásban. A járványhelyzet kissé megtréfált bennünket is, mégis 2021-ben egy kis léptékű, elsősorban online jelenlétre számító fesztivállal sikerült elindítani a rendezvénysorozatot.

A szakmai program összeállításában az ImPulzus Kreatív Zenei Műhely csapata nagy segítségünkre volt, és részben az ottani partnereinkből állt az első évi fesztivál résztvevőinek névsora.

Az ImPulzus Kreatív Zenei Műhely 2018-ban kezdte meg működését a Hangkeltő Alapítvány szervezésében. Célunk, hogy a hagyományos zeneoktatási rendszer mellett hangszeres foglalkozásainkkal és kórushangképzési programunkkal egy teljesen új alternatívát nyújtsunk amatőr fiataloknak és felnőtteknek. Kórushangképzési és hangszeres foglalkozásokkal, a zenei folyamat és belső logika megértését célzó fejlesztő programokkal, illetve nemzetközi worshopokkal várunk.

Tőri Csaba – az ImPulzus zenei igazgatója és egyben az Őrségi Kortárs Zenei Napok szakmai programjának egyik felelőse – 10 éve dolgozik amatőr énekkarokkal és fiatal zenésznövendékekkel, közöttük igen gyakran kezdőkkel is, akik aztán a kórusban 2-3 év elmúltával igen gyakran vezető szereplőkké válnak. 

A MilleniArt Ensemble 2020 óta van jelen a magyar zenei életben, alapítói Király Eszter és Fujita Júlia. Az együttest akademista, illetve már lediplomázott fiatal művészek alkotják, akik mindannyian otthonosan mozognak a kamarazenében. Az eleinte barokk zenekarként induló együttes lendületesen építette ki a kortárs zenei repertoárját az elmúlt egy évben. A barokk és kortárs zene izgalmas párosítás, már csak arra gondolván is, hogy mindkét korszak egy harmóniai forradalom volt, valami olyan új és egyedi eszmét képviselve, amelynek megértésekor az ember előtt a gondolatok kincsesháza nyílik ki.